|
 |
Moderátor: San
|
| Újra a nemiség megélésére nevelnek az oviban |
Újra a nemiség megélésére nevelnek az oviban Két helyen megváltoztatták az óvodai nevelési alapprogramot. A tavaly ősszel beillesztett nemek közti egyenlőség ideológiáját újból felváltja a nemi szerepek erősítése és behozatala a nevelési programba. Az óvodák saját hatáskörben dönthetik el, hogy módosítanak-e programukon. A teljes cikk» |
|
| robber | hozzászólásai | | válasz erre 2010.08.12 12:44 (14) |  |
Utána érdeklődtem ennek az egésznek és főbb vonalaiban a dolgok menete:
(Csak zárójelben,az SZDSZ-es kaotikus és gyorsan lezavarni akaró "tanügyi" reformja, bár sok sok kárt okozott, egyet azonban biztos nem hogy a "liberális" oktatáspolitikusok uniformizálni akarták az oktatást-nevelést. A 6+6 osztályos iskolákat akarták megszüntetni, mert ezek saját felvételi vizsgákat rendeznek 6.-ik oszt. végén és az elit követelményeknek eleget tenni nem tudó diákokat átírányítják a normál 8-os iskolákba. Amik egészen más szinvonalon és más oktatási (és nem"nevelési") program szerint oktatnak.)
A menet a következő:
1. Van a NAT (=Nemzeti Alaptanterv), ez az alapkövetlményeken túl tartalmazza a lehetsége + ismereteket.
2.Az iskola (vagy óvoda) elkészíti a saját oktatási programját (pl. egy iskola 8 oszt.-ra).Ezt a fentartó hagyja jóvá és felügyeli. (Persze ezt előre el kell készíteni.
Az oktatási program tartalmazza az oktatási célokat és eszközöket, ill. evvel összefuggésben a nevelési célokat is. Felmenő rendszerben (tehát 1-8 oszt. között). Ez a program egy-egy iskolára szabott egyéni program. (Kötelezően csak az "alapkövetelményeket"kell tartalalmaznia,mert ez alaján buktatnak.)
Az oktatási intézmények túlnyómó többsége a helyi önkormányzatok kezében van. (Vagyis ő fogadja el és ellenőrzi)
Az önkormányzatok többsége ma a FIDESZ kezében van.
Bármiféle reformot, vagy alapváltoztaást, értelemszerűen, csak felmenő-rendszerben lehet végrehajtani.
Ezért beszél a nő "korrekcióról",ill. arról,hogy mind a kettő mehet és szept. 1-től nem kell átírni az óvodai oktatási programokat. (Amit, így nyár folyamán nem is lehet.)
A "korrekció" nem érinti a teljes oktatási programot, csak egy kiegészítő.
Ebben az évben. Van rá egy fogadásom,hogy a következő tanévi oktatási programba már kötelezően be kell majd építeni ezt.
Melleleg a nő ködösít,sőt hazudik, mert a nemek társadalmi egyelőségére való nevelés nem egyenlő a "nemiség", vagyis a biológialag különböző nemű gyerekek nemi (genus) összemosásával.(Ilyen összemosást az óvodák soha nem alkalmaztak. Legalábbis én még soha nem hallottam olyat, hogy egy óvónő azt mondta volna: Juliska te nem lány,hanem fiú. Azt viszont mondhatta(legalábbis eddig), hogy Juliska attól függetelenűl, hogy te lány vagy nem vagy kevesebb, mint egy fiú.
Ennyit a nagy lehetőségek bővítéséről.
[ Módosítva: robber, 2010-08-12 12:47 ]
|
|
|
|
|
|
|
| firsteps | hozzászólásai | | válasz erre 2010.08.01 00:12 (11) |  |
Ahhoz képest, hogy a "liberális" oktatáspolitikusok uniformizálni akarták az oktatást-nevelést (lésd pl. a magyar Bálint-féle kísérletet a nem négyosztályos gimnáziumok törvényi megszűntetésére) igazán korrekt, hogy egy "antiliberális" párt politikusa a döntésével nem szűkíti, hanem bővíti az óvodák lehetőségét saját nevelési programjuk megalkotásakor (lásd az írás utolsó bekezdését).
Ha csak fele ennyire lettek volna toleránsak SZDSZék azb oktatás- és egészségügyi deformjuk ügyében, ma még léteznhetének mint párt, és nem lenne 2/3.
|
|
|
|
|
| robber | hozzászólásai | | válasz erre 2010.07.31 19:29 (9) |  |
Én már nem lepődők meg semmin. Azon végképp nem, hogy az irónia errefelé hiánycikk.
Ha te mondod, hogy a férfiak és nők között ivari különbségek vannak, amik morphológiai különbségekben egyértelműen megnyilvánulnak, akkor megkönnyebbültem. Ezek szerint mégsem vagyok hetero, mert a barátomnak fasza van.
Nyilván ennek hiánya az oka,hogy a nők - társadalmi és hatalmi viszonyokban - nem egyenlőek a teremtés koronájával.
Ez a Hoffman Rózsa azért nem ennyire hülye. Ő nem mossa össze a biológiai nem (genus) és a társadalmi nem (gender) fogalmát. Hanem elitéli azt.
Idézem az eredeti nyilatkozat egy részét:
Az oktatási államtitkár kiemelte: a korábbi kormányrendelet vitatható irányba befolyásolhatta volna a gyermekek erkölcsi, szellemi fejlődését, ezért elengedhetetlenül szükséges volt a korrekció...a nemi sztereotípiákra hivatkozva az óvodai nevelésben, az úgynevezett gender-ideológia alapjait vetették volna meg, mely az egyenlőség jegyében értelmetlennek tartja a nemek megkülönböztetését .
A nő ezt a mondatot kifogásolta az óvodai nevelési programban: "tudatosan kerüli a nemi sztereotípiák erősítését, elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását".
Bocs, hogy nem az Index nevű - egyetlen autentikus forrásból - idéztem.
|
|
|
| hemtelen | hozzászólásai | | válasz erre 2010.07.31 14:59 (8) |  |
Én meg most rajtad lepődtem meg. Van, aki úgy gondolja, hogy egyformák a nők és a férfiak?
Én azt mondom, hogy nem csak testileg, hanem lelkileg is mások.
Ez a cikk viszont egy nagyon ködös iromány, semmit nem lehet megtudni belőle. Semmi olyat, amit érdemes lenne összeveszni. :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A fórum hozzászólásai nem tükrözik a szerkesztőség véleményét, ezért ezekért felelősséget nem vállalunk. | | |
 |
| |
|
|
|