Vissza a főoldalra
  Felhasználók száma: 59745
.:: HIV/AIDS oldalaink ::..:: Postahivatal :: Küldj képeslapot! ::. .:: Galéria ::. .:: Fórum - ha véleményed, bánatod, mondanivalód van. Itt megteheted. ::. .:: Apróhirdetés - Keresed? Szeretnéd megtalálni az igazit? Hirdess nálunk! ::. .:: Melegkalauz - minden egy helyen ahoz, hogy jól informált legyél ::. .:: Honlaptár - Itt megtalálsz mindent, ami érdekelhet ::. .:: Súgó - ha kérdésed van, ha nem egyértelmû valami ::.
  Jelenleg online:
  13 regisztrált felhasználó
  és 42 látogató

2010. szeptember 9. - csütörtök - Ádám

2010. szeptember
HKSzCsPSzV   123456789101112131415161718192021222324252627282930   

Apróhirdetés rovatunkban jelenleg 21248 hirdetés szerepel

Az elmúlt 24 óra friss hirdetései:
887 db

Vegyes / Egyéb

Apróhirdetések

Moderátor: San
Fórum | Cikkek fóruma

Újra a nemiség megélésére nevelnek az oviban

Újra a nemiség megélésére nevelnek az oviban
Két helyen megváltoztatták az óvodai nevelési alapprogramot. A tavaly ősszel beillesztett nemek közti egyenlőség ideológiáját újból felváltja a nemi szerepek erősítése és behozatala a nevelési programba. Az óvodák saját hatáskörben dönthetik el, hogy módosítanak-e programukon. A teljes cikk»

robber | hozzászólásai válasz erre   2010.08.12 12:44    (14)  
Utána érdeklődtem ennek az egésznek és főbb vonalaiban a dolgok menete:

(Csak zárójelben,az SZDSZ-es kaotikus és gyorsan lezavarni akaró "tanügyi" reformja, bár sok sok kárt okozott, egyet azonban biztos nem hogy a "liberális" oktatáspolitikusok uniformizálni akarták az oktatást-nevelést. A 6+6 osztályos iskolákat akarták megszüntetni, mert ezek saját felvételi vizsgákat rendeznek 6.-ik oszt. végén és az elit követelményeknek eleget tenni nem tudó diákokat átírányítják a normál 8-os iskolákba. Amik egészen más szinvonalon és más oktatási (és nem"nevelési") program szerint oktatnak.)

A menet a következő:

1. Van a NAT (=Nemzeti Alaptanterv), ez az alapkövetlményeken túl tartalmazza a lehetsége + ismereteket.

2.Az iskola (vagy óvoda) elkészíti a saját oktatási programját (pl. egy iskola 8 oszt.-ra).Ezt a fentartó hagyja jóvá és felügyeli. (Persze ezt előre el kell készíteni.

Az oktatási program tartalmazza az oktatási célokat és eszközöket, ill. evvel összefuggésben a nevelési célokat is. Felmenő rendszerben (tehát 1-8 oszt. között). Ez a program egy-egy iskolára szabott egyéni program. (Kötelezően csak az "alapkövetelményeket"kell tartalalmaznia,mert ez alaján buktatnak.)

Az oktatási intézmények túlnyómó többsége a helyi önkormányzatok kezében van. (Vagyis ő fogadja el és ellenőrzi)

Az önkormányzatok többsége ma a FIDESZ kezében van.

Bármiféle reformot, vagy alapváltoztaást, értelemszerűen, csak felmenő-rendszerben lehet végrehajtani.

Ezért beszél a nő "korrekcióról",ill. arról,hogy mind a kettő mehet és szept. 1-től nem kell átírni az óvodai oktatási programokat. (Amit, így nyár folyamán nem is lehet.)

A "korrekció" nem érinti a teljes oktatási programot, csak egy kiegészítő.

Ebben az évben. Van rá egy fogadásom,hogy a következő tanévi oktatási programba már kötelezően be kell majd építeni ezt.

Melleleg a nő ködösít,sőt hazudik, mert a nemek társadalmi egyelőségére való nevelés nem egyenlő a "nemiség", vagyis a biológialag különböző nemű gyerekek nemi (genus) összemosásával.(Ilyen összemosást az óvodák soha nem alkalmaztak. Legalábbis én még soha nem hallottam olyat, hogy egy óvónő azt mondta volna: Juliska te nem lány,hanem fiú. Azt viszont mondhatta(legalábbis eddig), hogy Juliska attól függetelenűl, hogy te lány vagy nem vagy kevesebb, mint egy fiú.

Ennyit a nagy lehetőségek bővítéséről.

[ Módosítva: robber, 2010-08-12 12:47 ]

[előzmény: (11) firsteps, 2010.08.01 00:12]
  puding | hozzászólásai válasz erre   2010.08.10 11:06    (13)  
A gyerekek a legkegyetlenebbek egymással.. És még megis erősítik ezt egy esetlegesen meleg kisgyermekkel szemben :/... Nem gondolnak arra, hogy neki így milyen nehéz lesz elfogadnia önmagát?
  orlin | hozzászólásai válasz erre   2010.08.02 17:24    (12)  
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=113047

firsteps | hozzászólásai válasz erre   2010.08.01 00:12    (11)  
Ahhoz képest, hogy a "liberális" oktatáspolitikusok uniformizálni akarták az oktatást-nevelést (lésd pl. a magyar Bálint-féle kísérletet a nem négyosztályos gimnáziumok törvényi megszűntetésére) igazán korrekt, hogy egy "antiliberális" párt politikusa a döntésével nem szűkíti, hanem bővíti az óvodák lehetőségét saját nevelési programjuk megalkotásakor (lásd az írás utolsó bekezdését).
Ha csak fele ennyire lettek volna toleránsak SZDSZék azb oktatás- és egészségügyi deformjuk ügyében, ma még léteznhetének mint párt, és nem lenne 2/3.
  hemtelen | hozzászólásai válasz erre   2010.07.31 20:29    (10)  
Oké, leesett, de felfogtam. :-)
társadalmi és hatalmi viszonyok, értem én, csak ez nem óvodai téma.
A lenti mondatot kifogásolom én is.
[előzmény: (9) robber, 2010.07.31 19:29]
  robber | hozzászólásai válasz erre   2010.07.31 19:29    (9)  
Én már nem lepődők meg semmin. Azon végképp nem, hogy az irónia errefelé hiánycikk.

Ha te mondod, hogy a férfiak és nők között ivari különbségek vannak, amik morphológiai különbségekben egyértelműen megnyilvánulnak, akkor megkönnyebbültem. Ezek szerint mégsem vagyok hetero, mert a barátomnak fasza van.

Nyilván ennek hiánya az oka,hogy a nők - társadalmi és hatalmi viszonyokban - nem egyenlőek a teremtés koronájával.

Ez a Hoffman Rózsa azért nem ennyire hülye. Ő nem mossa össze a biológiai nem (genus) és a társadalmi nem (gender) fogalmát. Hanem elitéli azt.

Idézem az eredeti nyilatkozat egy részét:

Az oktatási államtitkár kiemelte: a korábbi kormányrendelet vitatható irányba befolyásolhatta volna a gyermekek erkölcsi, szellemi fejlődését, ezért elengedhetetlenül szükséges volt a korrekció...a nemi sztereotípiákra hivatkozva az óvodai nevelésben, az úgynevezett gender-ideológia alapjait vetették volna meg, mely az egyenlőség jegyében értelmetlennek tartja a nemek megkülönböztetését .

A nő ezt a mondatot kifogásolta az óvodai nevelési programban: "tudatosan kerüli a nemi sztereotípiák erősítését, elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását".

Bocs, hogy nem az Index nevű - egyetlen autentikus forrásból - idéztem.

[előzmény: (8) hemtelen, 2010.07.31 14:59]
  hemtelen | hozzászólásai válasz erre   2010.07.31 14:59    (8)  
Én meg most rajtad lepődtem meg. Van, aki úgy gondolja, hogy egyformák a nők és a férfiak?
Én azt mondom, hogy nem csak testileg, hanem lelkileg is mások.
Ez a cikk viszont egy nagyon ködös iromány, semmit nem lehet megtudni belőle. Semmi olyat, amit érdemes lenne összeveszni. :-)
[előzmény: (7) robber, 2010.07.31 12:57]
  robber | hozzászólásai válasz erre   2010.07.31 12:57    (7)  
Sikerült egészen megdöbbentened.

Bocs. De nem jutott el hozzám a modern tudomány legujjabb felfedezése.
[előzmény: (6) hemtelen, 2010.07.31 12:13]
  hemtelen | hozzászólásai válasz erre   2010.07.31 12:13    (6)  
Egyenlő, csak nem egyforma.
[előzmény: (5) robber, 2010.07.31 11:23]
  robber | hozzászólásai válasz erre   2010.07.31 11:23    (5)  
Nem a "nemiséget" erősítik,hanem minden téren az avitt sexuális szerepek restaurálásával próbálkoznak. Nehogy má' egy leányzó azt higgye: egyenlő a teremtés koronájával.
[előzmény: (1) torott_ludlab, 2010.07.30 20:51]
  superray | hozzászólásai válasz erre   2010.07.31 09:33    (4)  
Ez a Hufman Róza nem egy külvárosi nőimitátor, aki egyszerűen túlkompenzál? Szégyellje magát az a 4/3-ad, aki ezekre szavazott!
  athos25 | hozzászólásai válasz erre   2010.07.31 07:17    (3)  
a fideszék már az oviban vannak ....
  hemtelen | hozzászólásai válasz erre   2010.07.30 21:25    (2)  
Mi ezzel a probléma? Miben érinti a melegeket/leszbikusokat?

torott_ludlab | hozzászólásai válasz erre   2010.07.30 20:51    (1)  
Szép. Tök mindegy. Aki melegnek, biszexnek, transzexuálisnak születik az úgy is az lesz, hiába erősítik a "nemiséget". Maximum nagyobb lesz a harc saját magával, mikor ráébred másságára.
  zene101 | hozzászólásai válasz erre   2010.07.30 17:58    (0)  
Az ostobaságnak nincs határa!!! Nem hiszem, hogy ezt akarta 2,7 millió ember.És persze az első 56 napot.Lassan már kezdenek rájönni.........

A fórum hozzászólásai nem tükrözik a szerkesztőség véleményét,
ezért ezekért felelősséget nem vállalunk.

© 2001-2007 pride.hu | Adatvédelmi elveink | Impresszum | Levél a szerkesztőségnek

Cikkek RSS feedje Cikkek Fórumok RSS feedje Fórumok Apróhirdetések RSS feedje Apróhirdetések