| Gyermekvállalás? |
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>
|
|
|
| csajsziii | hozzászólásai | | válasz erre 2012.12.01 00:29 (2429) |  |
SZia!
Na én kíváncsi lettem volna erre a műhelybeszélgetésre, de vicces ez hogy "apaképre" vagy "anyaképre" van-e szüksége egy gyermeknek az egészséges lelki fejlődéshez, talán inkább hogy MILYEN "apaképre" vagy "anyaképre" nem? De félre ne értsd most nem Veled vitatkozom, mert láttam a leírást, de maga ez a fogalom is olyan megfoghatatlan hogy "egészséges lelki fejlődés"... hogy az meg hogy milyen, ki tudja...
|
|
|
| csajsziii | hozzászólásai | | válasz erre 2012.12.01 00:13 (2428) |  |
Sziasztok!
Nem tudom kerestek-e még, én ismerek egy pasit aki vállal sperma donorságot, nem nekem segített hanem egy barátnőm akart gyereket szülni és talált is donort ez a pasi nagyon normális volt, láttam őt nem tudom elkérhetem a email címét privátban elküldhetem de a spermadonor.hu -n olvasta a spermadonor hirdetést régebben fotó is volt ott róla de most nincs.
Amúgy szomorú vége lett a megtermékenyítési kísérletnek mert sajnos kiderült hogy a barinőm nehezen esik teherbe, bár nem meddő, a pasi meg csak járt hozzá feleslegesen de úgy hogy közben neki is barátnője volt (ő nem meleg) de valamiért akart segíteni, hát ilyen is van. De nagyon rendes volt, mert azt már az elején elmondták neki hogy nem akarnak apukát, és ennek megfelelően soha nem jófejkedett meg bizalmaskodott, teljes diszkréció, jött, elvonult és adta az "örökítő anyagot" majd távozott, szóval tudta mi a feladata. Előtte a Kaáli intézeten gondolkoztak de ott fizetni kellet volna nem is keveset szóval így jött a donor lehetőség.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| mandi | hozzászólásai | | válasz erre 2012.09.04 21:23 (2421) |  |
Sziasztok!
Szívesen megismerkednénk olyan párokkal/emberekkel, akik gyereket vállaltak, vagy még csak próbálkoznak vele. - Mi még csak próbálkozunk...;) De nagyon szívesen megismernénk másokat is, akik hasonló helyzetben vannak/voltak. - Jó lenne eszmét cserélni, barátkozni. :)
Várjuk a leveletek, addig is szép napot! :)
J + M
|
|
|
| deeper | hozzászólásai | | válasz erre 2012.08.07 21:54 (2420) |  |
Aki gyermeket szeretne (mint például én is :DDD), az feltétlenül nézze meg ezt a 2 videót!
Tudom, ez Amerika és nem Magyarország (ettől mi még fényévnyire vagyunk sajnos), ráadásul nem is a dolog "hivatalos" részéről van bennük szó - de biztos vagyok benne, hogy tetszik majd:
USA
http://www.youtube.com/watch?v=ZHnxt5UcxJY
USA
http://www.youtube.com/watch?v=-tXgw0E3Vck
Illetve idetennék egy 3. videót is, ez Belgium - de ez azért már egy kicsit durvább (=béranyaság). A CC gombbal tudod bekapcsolni az angol feliratot.
http://www.youtube.com/watch?v=LX5l88uuT0I
|
|
|
|
|
| mijan | hozzászólásai | | válasz erre 2012.08.02 20:25 (2418) |  |
Az FDA (amerikai gyógyszer- és élelmiszer-ellenőrző hatóság) az OGYI (Országos Gyógyszerészeti Intézet) amerikai megfelelője. Gyógyszerek, gyógyszerhatóanyagok, gyógyhatású készítményeknek "A Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat (GMP) irányelvei" szerint történő gyártását ellenőrzi világszerte, ha USA-ban értékesítik például. Egy FDA audittól még egy Richter és Egis is összeszarja magát (ellentétben egy OGYI audittól:)
[ Módosítva: mijan, 2012-08-02 20:28 ]
|
|
|
| macskamedve | hozzászólásai | | válasz erre 2012.08.02 16:39 (2417) |  |
Nemtom, van-e még valaki ezen a fórumon, de azért megpróbálom, mert néhányan itt korábban irtak a spermadonorságról.
Szóval ma olvastam egy cikket, hogy Amerikában a Food and Drug Administration, ami a spermabankok felügyeletét is ellátja (ez már eleve vicces - szerintük a sperma kaja vagy drog? Persze kinek mi :-P ) ajánlásaiban az is szerepel, hogy a spermabankok utasitsák el azokat a donorjelölteket, akik pasikkal szexelnek. Úgy tűnik, ezt a spermabankok rendszerint be is tartják, kivéve azt, amelyik elsősorban leszbikus kliensekkel dolgozik :-) Hallottatok Magyarországon ilyesmiről? Megkérdezik egyáltalán a leendő donorokat ilyesmiről? Ha valakinek van tapasztalata, irja meg légyszi - ez ugyebár olyasmi, amit én magam nem tudok tesztelni :-))
|
|
|
| betutesztaa | hozzászólásai | | válasz erre 2012.06.09 22:26 (2416) |  |
Sziasztok!
A mi életünkben is elérkezett az a pillanat amikor elkezdett minket a gyerekvállalás gondolata foglalkoztatni. Jelenleg még nem látunk teljesen tisztán ezügyben, hogy hogyan is lehetne ezt a legideálisabban megvalósítani, most kezdtük csak a tervezgetést, de reméljük, hogy hamarosan a megvalósítás szakaszához is eljutunk.
Amit biztosan tudunk, hogy mindketten szeretnénk szülni pár év eltéréssel és nagyon szeretnénk, ha a gyerekeink közös apától/donortól lennének. Hogy erre mennyi esély van nem tudom, de nagyon bizakodunk. Sajnos még nincs meg az apajelölt, de már keresgélünk.
Szívesen felvennénk a kapcsolatot olyan párokkal akiknek már van közösen vállalt gyerekük és van kedvük megosztani velünk a tapasztalataikat.
[ Módosítva: moderator, 2012-06-09 22:34 ]
|
|
|
|
|
|
|
| macskamedve | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.24 20:02 (2413) |  |
Ebben sajnos tévedsz, Magyarországon a bejegyzett(=regisztrált) élettársi kapcsolat csak azonos nemű pároknak lehetséges. Azonkívül a szimpla együttélés esetén sem vagy egyedülálló jogilag, mert a magyar törvények a de facto élettársi kapcsolatot külön kezelik (járnak vele bizonyos jogok stb.) Tehát ha nem is köttök BEKÁ-t, csak együttéltek a pároddal, okirathamisítás azt aláírni, hogy egyedülálló vagy. :-((
|
|
|
| hallgato | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.23 09:56 (2412) |  |
Regisztrált élettársi kapcsolatban heterok is élnek. Azt lassan-lassan lehet kitapogatni, hogy mennyire segítik vagy akadályozzák a meleg párok jelentkezését örökbefogadásra, mert hivatalosan erre hivatkozni nem lehet, viszont mindenképp (hetero pároknál, egyedülálló nőknél is) hosszadalmas az eljárás, sok beszélgetés, környezettanulmány, stb. van. Ez utóbbiak miatt nem is hiszem, hogy végig letne menni tartósan hazudozva ezen a procedúrán, arról nem is beszélve, hogy milyen destruktív lenne ennek a hatása a pár életében. Az a pár, amelyről én tudok, hogy jelentkezett örökbefogadásra, és halad is az üggyel, a hatóság tudja, hogy élettársak.
|
|
|
| [törölve 20121210 - pomona33] | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.22 21:19 (2411) |  |
Én abban a cikkben, ahol erről olvastam, felfedezni véltem némi örömteli érzést, ami szerintem nem feltétlenül indokolt. Lehet, hogy csak én vagyok pesszimista (e kérdésben legalábbis), de nekem azonnal szöget ütött a fejembe, hogy ezt az űrlapot ilyen formában diszkriminatív célokra is fel lehet használni. Hiszen ha valaki bejelöli rajta, hogy regisztrált élettársi kapcsolatban él, akkor ennek egyenes következménye, hogy a saját neméhez vonzódik, ezt az örökbefogadást bonyolító ügyintéző is pontosan tudja majd. Vajon, akkor is ugyanolyan lelkesen segíti az örökbefogadásban? Nem lehet, hogy - természetesen más indokokra hivatkozva - könnyebben mond nemet?
|
|
|
| hallgato | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.21 20:58 (2410) |  |
Igen, a leendő édesanyának alá kell írni, hogy egyedülálló, amikor jelentkezik mesterséges megtermékenyítésre. Én úgy láttam-hallottam, hogy azok a párok, akik ilyesmit terveznek, jól ismerik az egész helyzetet, beleértve a kiskapukat is. Azaz nem kockáztatnak az okirathamisítással, hanem eleve nem kötnek hivatalosan élettársi kapcsolatot, míg gyermek(ek)et terveznek. Ha korábban (olyan sok éve nem is lehet...) mégis regisztráltatták magukat, akkor felbontják, és majd, amikor már nem terveznek több gyermeket, újrakötik.
|
|
|
| booring | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.20 10:27 (2409) |  |
Szakdolgozat formájában boncolgattam a témát.
számomra érthetetlen, miért kell egy regisztrált és egy bejegyzett élettársi kapcsolat... dehát nem vagyok jogász, így nem érthetem mi lehet az a különbség, amely miatt okvetlenül külön kellene kezelni a heterókat a melegektől.
Akkoriban úgy értelmeztem az Eütv-t, hogy csak egyedülálló nőkön végeznek in-vitro-t - ehhez és az okirat-hamisításos bejegyzéshez reagálva, azt is felvetettem, miért kényszerít maga a JOG visszaélésre, hogy teljesíthessünk egy alapvetően pozitív "államcélt" - bocs, hogy ilyen szent dolgot mint a gyermekszülést és -nevelést lealacsonyítom..
Jah, a harmadik sarokkő, az örökbe fogadás. Egy cikk szerint, az űrlapokon tárolható lenne (nemtom, végül is ezeket az adatokat rögzítik-e... ) hogy ki milyen kapcsolatban él. Így az egyedülállók, a BÉK-ben élők kiesnek a kosárból, maradnak a "normális (uhhh...) hetero kapcsolatban élő jelöltek, a házasok meg a RÉK-ban/-ben élők...
És akkor még nem is beszéltünk pl. a biztosítási időkről, a családi pótlékokról, a társadalmi elismerésről, és arról, hogy bizony a fiúk nagyon passzívak e témában... :((
[ Módosítva: booring, 2012-05-20 10:32 ]
|
|
|
|
|
| booring | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.19 19:56 (2407) |  |
Ez egy nagyon jó téma :)) "egyszer majd" én is szeretnék a párommal gyermeket nevelni, vagy lánypárral együttműködve valamiféle pótapa-féle lenni :)) vagyis ez vágy... de egyelőre magamat is alig tudom eltartani.
Jó olvasni a hozzászólásokat!
|
|
|
| [törölve 20121210 - pomona33] | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.19 15:35 (2406) |  |
Ó, ezek bagatell, gyerekes kérdések, naivak, ostobák... Lehet, hogy még előttük is szégyellném feltenni őket. :-)
Jó lehet azért ilyen példákat látni, mert azzal biztatja az embert, hogy működhet, hogy igenis egy szivárvány családnak is van létjogosultsága, boldog, meleg családi fészket tud teremteni - ami nem kérdés, legalábbis számunkra nem az, de azért jót tesz az ember májának némi önigazolás. ;-)
Amit a lebukásról írtál, némiképp megrettent. Ezt még sosem gondoltam így végig. :-(
|
|
|
| macskamedve | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.19 08:36 (2405) |  |
Én tudok olyan 17 éves srácot, akinek az anyukája kicsi kora óta (már a srác kicsi kora óta persze :-P) leszbikus kapcsolatokban él. Meg olyan tizen-huszonéveseket, akiknek a szülei iskolás korukban jöttek össze azonos nemű partnerrel. Tehát ez létezik Magyarországon is, külföldön meg még inkább.
Persze mesterséges megtermékenyítős meg béranyás családokban még nincsenek ekkora gyerekek, ezeket csak pár éve alkalmazzák nálunk.
Mit kérdeznél tőlük?
|
|
|
| macskamedve | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.19 08:33 (2404) |  |
Leszámítva, hogy alá kell írnod egy papírt, hogy egyedülálló vagy. Ha élettársi kapcsolatban élsz egy másik nővel (akár bejegyzett, akár nem), akkor ez okirathamisítás és ha kiderül, nagyot bukhatsz rajta. (Mondjuk ha mázlid van, akkorra már teherbe estél...)
|
|
|
| [törölve 20121210 - pomona33] | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.18 21:35 (2403) |  |
Szia!
Ilyen embereket (meleg, illetve leszbikus szülők felnőtt gyermekei) én sem ismerek sajna, pedig tudnék miről beszélgetni velük. :-) A tesztelés nem szívatás volt, sajna tényleg ilyen macerás a procedúra mindenkinek, de azt én sem tartom egyenes dolognak, hogy utána meg mindenféle mondvacsinált ürüggyel hajtják el őket, ahelyett, hogy nyíltan kommunikálnák a fenntartásaikat (ugyanakkor, ugye, tőlük elvárják az együttműködést, meg hogy az eljárás során őszinték legyenek a szakemberekkel). Sajna, azt kell mondanom, hogy jobban jártak volna, ha csak az egyikük megy, és egyedülállóként akar örökbe fogadni (erre ugyanis van lehetőség, meleg vagy leszbikus párok általi örökbefogadásra viszont nincs). :-((( Más kérdés, hogy azért én ilyenkor belegondolok a másik fél helyzetébe, akit kénytelenségből letagad a párja, amit egyfelől meg lehet érteni, másfelől azonban fájdalmas és megalázó helyzetet teremt. :-(((
|
|
|
|
|
| hallgato | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.17 12:06 (2401) |  |
Épp csak felnőttkorba lépőről tudok, de ott is az anyuka stabil kapcsolata csak 5-6 éves, tehát nem annyira a gyermek-, mint inkább a kamaszkorára jellemző az illetőnek, hogy leszbikus pár nevelte. Sőt, elég korán külön is költözött; azt nem tudom, hogy emiatt-e, vagy csak mert egyszerűen volt hova költözni, és akkor miért ne...
Figyelembe kell ennél a témánál venni, hogy az előbújás és tudatos családalapítás szempontjából Mo. még eléggé gyermekcipőben jár. A középkorú és idősebb generációra az jellemző, hogy hetero kapcsolatból van gyermeke, aztán valamikor kilépett ebből a kapcsolatból. Embere válogatja, hogy ezután mennyire stabil kapcsolatokat akart vagy tudott létrehozni azonos neműekkel. Nagyon hasznos, szemnyitogató mű a témában az "Eltitkolt évek" c. interjúkönyv és film, amely a 45-50 fölötti nőkről szól.
Tény, hogy a meleg élettársi kapcsolatban és tudatos családalapításban való gondolkodás, valamint a mesterséges megtermékenyítés lehetősége is eléggé újkeletű dolog még nálunk, a gyermekek még kicsik. Itt olvashatsz LMBT-szülőkről szóló történetekhez:
http://interalia.org.hu/lbmt_szulok
|
|
|
| hallgato | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.17 11:39 (2400) |  |
Két férfinak Mo-n valóban csak az örökbefogadás az egyedüli lehetőség. (Hivatalosan) a dajkaanya gyakorlatilag csak az olyan hetero párokat hivatott segíteni, amelyek női tagja nem tudja valamilyen egészségi gond miatt kihordani a magzatot (pl. el kellett távolítani a méhét). Eléggé korlátolt, hogy ki lehet dajkaanya (számít az életkora, kellett már legalább egyszer szülnie, stb.), ellenszolgáltatást kérni vagy adni ebben az esetben is törvénybe ütköző. Egy nő bármikor jelentkezhet mesterséges megtermékenyítésre, nem kell indokolnia, hogy miért megy (ebből a szempontból pl. Ausztria elött járunk, ott csak hetero párok jelenzkezhetnek). Pénz kell, elvégzik a vizsgálatokat, és megtörténik.
|
|
|
| zotyisz | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.16 20:48 (2399) |  |
Az örökbefogadás még a hetero pároknak sem egyszerű. Ismerek egy hetero párt akik márciusban kapták meg a 3 hónapos kislányukat, de baromi nagy hercehurcán mentek keresztül. Pedig rendezett anyagi körülmények közt élnek, szép ház, kifogástalan előélet és tényleg nagyon aranyosak mindketten. Ebben az országban már hozzászokhattunk hogy tényleg minden így megy, ezért én már meg sem lepődtem ezen. Egyébként szerintem két nőnek sokkal egyszerűbb dolga van mint két pasinak. A nők ki is hordhatják azt a gyereket, csak egy megfelelő "donort" kell találniuk. És ha szerencséjük van az illető akár anyagilag is, akár máshogy segít a gyerek felnevelésében. De két pasi nem hiszem hogy találna olyan nőt aki szülne nekik egy gyereket és lemondna róla.
|
|
|
| holdkacaj | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.16 17:41 (2398) |  |
Sziasztok.
Úgy gondoltam, hogy én is megosztom a tapasztalatomat. Minap hívott legjobb barátnőm, aki a párjával (ugye leszbikusak nem akarom, hogy félre értsetek) szeretne most örökbe fogadni egy kisbabát. Voltak olyan örökbefogadó helyek, ahol szimplán őszintén, visszautasították őket, hogy ne hogy már 2 anyja legyen a gyereknek. Ez eddig oké, legalább őszinték voltak. Mentek más örökbefogadó helyre, ahol pedig szánalmas undorító módon, egy csomó tesztet kitöltettek velük, vagy 5x, aztán közölték velük, hogy nem elég a fizetésük, hogy eltartsanak egy gyereket, meg rájuk fogták, hogy biztos isznak, meg drogoztak... Én is szeretnék később örökbe fogadni gyereket, és már félek előre, hogy mi lesz így pár év múlva ha már most ez a helyzet... Azért arra nagyon kíváncsi lennék, hogy van-e olyan ember, akinek leszbikusok, esetleg melegek a szülei, szóval 2 apja, vagy 2 anyja van. Idősebb emberekre lennék kíváncsi. Én még egy ilyen embert se ismertem. És ti?
|
|
|
| macskamedve | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.16 09:50 (2397) |  |
Hát egy kicsit durván fogalmazták, de gyakorlatban erről van szó. És még a melegek is igy gondolkodnak. A múltkor a gyerekvállalás műhelyen arra a kérdésre, hogy mi lehet az előnye a kétapás családoknak, az egyik csoport azt felelte, hogy mert ők hajlandók még a fogyatékos meg cigánygyerekeket is örökbe fogadni. Láthatóan maguk a melegek (vagy egy részük) is úgy áll hozzá, hogy ez a megkülönböztetés oké.
|
|
|
| [törölve 20121210 - pomona33] | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.11 00:03 (2396) |  |
Én is épp most olvasom ezt a könyvet. :-)) Még nem tartok ott, de kissé előre szaladtam. :-) Kicsit azért nekem szomorú volt a megfogalmazás (már nem tudom pontosan, hogyan "szólt", de volt ott egy negyed mondat), mely szerint a homoszexuális örökbefogadó szülők potenciális "felvevő piacot" jelentenének (csúnya szóval) a kicsit sérült, kicsit hibás "termékre". :-(( Lehet, hogy csak túl érzékeny vagyok, de nekem ebből az jött le, hogy "nekik így is jó, nekik mindegy, hiszen rá vannak utalva, beszűkültek a lehetőségeik, nosza, használjuk ki őket, süssük el végre, hadd vigyék a senkinek sem kellő gyerekeinket, hát ismerje már fel végre a társadalom, hogy ez mekkora biznisz". :-(( Szerintem ez visszataszító, de mondom: lehet, hogy csak túlspiláztam.
|
|
|
| macskamedve | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.10 14:54 (2395) |  |
Ez elég szomorú :-( Közben meg azt olvastam a Homofóbia Magyarországon c. könyvben, hogy egy csomó meleg szívesen fogadna örökbe idősebb vagy cigány gyereket is. Vajon nekik is ilyen nehéz lenne? Vagy csak hallották a sztorikat, hogy melegnek csak végszükségben adnak gyereket, és nem is mernek próbálkozni, pedig talán nekik sikerülne?
Van itt valaki, aki örökbefogadó akart lenni és nem kötötte ki a szőke-kékszemű csecsemőt? tök érdekelnének a tapasztalataitok.
|
|
|
| [törölve 20121210 - pomona33] | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.10 00:35 (2394) |  |
Kedves Macskamedve!
Bizony, a legutolsó mondatod a nyerő. :-( Sajnos, mindenhol ez a helyzet, és azokat a gyermekeket, akik bekerülnek a rendszerbe, muszáj valahová elhelyezni, azokat pedig, akiket örökbe fogadhatónak nyilvánítanak, még nyugodtan hagyhatják egy (elég jó!) nevelőszülőnél egy pár hónapig, ha öfo szülő nem bukkan fel.
Egyébként egy cég a kettő, igen, ezt is teljesen jól látod. :-)
Az, hogy miért kell olyan sokat várakozni (mindenkinek), elég hosszú sztori. A legtöbb szülő szőke, kék szemű, max. pár hónapos, egészséges, pici babát akar, többnyire lányt. Ehhez képest a rendszerben a minimum pár éves, kreol bőrű, traumatizált, nehezen kezelhető, hátrányos helyzetű, esetleg valamilyen betegséggel, fogyatékossággal is küzdő (fiú)gyerek van túlreprezentálva. Az is közre játszik, hogy a vér szerinti szülők foggal-körömmel ragaszkodnak a gyermekhez, a kapcsolattartásuk vele a legtöbb esetben rendszeres, így a gyermeket jogilag nem lehet örökbe adhatóvá nyilvánítani, akár egész gyerekkorában sem. Persze, a körülményein a szülő nem változtat - mármint azokon, ami miatt bekerült a rendszerbe a gyereke -, így aztán szegényke néha két szék közül a pad alá esik: haza sem mehet, de örökbe sem. :-(((
|
|
|
| macskamedve | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.09 12:33 (2393) |  |
Akkor te talán meg tudsz válaszolni egy kérdést, ami régóta pörög az agyamban. Egy meleg ismerősöm mesélte, hogy mikor örökbefogadónak jelentkezett, 3szor végigcsináltattak vele minden tesztet, amit másoknak csak egyszer kell, meg x-szer rájuk kellett telefonálnia, míg végre megkapta az alkalmasságit (gyereket azóta se). Viszont amikor úgy gondolta, hogy nevelőszülő akar lenni, ott tárt karokkal fogadták, láthatóan nem volt probléma sem az, hogy pasi, sem az, hogy BEKÁ-ban él a párjával. Én meg azon töröm a fejem, hogy akkor az örökbefogadás meg a nevelőszülők nem egy cég? Vajon miért gondolják a melegeket alkalmasabbnak nevelőszülőnek, mint örökbefogadónak? Esetleg annyira kevés a nevelőszülő, hogy "szegény ember vízzel főz" alapon már bárkinek örülnek?
|
|
|
| [törölve 20121210 - pomona33] | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.08 20:30 (2392) |  |
Szia! Én a gyermekvédelemben dolgozom, ismerek sok nevelőszülőt, egyedülállót és párokat is. Nagyon szép, nemes, ám nehéz hivatás, amit vállalsz, de ezzel biztosan a szüleid példája által is tisztában vagy. Az is igaz, hogy egyedül vállalni mindezt annyira komoly teher, hogy szinte elhordozhatatlan. A saját gyermek nevelése egyedülállóként is nehéz, nem még egy nevelt gyermeké, aki ráadásul traumatizált múlttal, sok sérüléssel, hátrányos helyzetből, hiányos szocializációval érkezik a nevelőszülőhöz. Nagyon drukkolok neked a vállalásod sikeréhez, sok erőt, kitartást és örömet kívánok!
|
|
|
| zenekar | hozzászólásai | | válasz erre 2012.05.08 18:25 (2391) |  |
sziasztok, nevelőszülőként szeretnék "dolgozni"de nem egyedül. Egy társsal együtt szeretném ezt végigcsinálni (akár meleg srác , vagy leszbikus nő segítségével) Segíteni szeretnék olyan gyerekeken akiknek nem volt lehetőségük családban felnőni vagy mert a szüleik nem tudták, vagy nem akarták vállalni őket. Szüleim is nevelőszülőként dolgoztak ismerem mi fán terem a dolog és mindig azt gondoltam hogy ez nagyon szép dolog - nevelni és otthont adni olyan gyerekeknek akik egyébként egy intézetben nőnének fel. Szóval ehhez keresek barátot, társat , később akár saját gyermek vállalása is szóba jöhet.
|
|
|
| melegparponthu | hozzászólásai | | válasz erre 2012.04.27 22:59 (2390) |  |
Sziasztok!
Jövő héten csütörtökön, 19.00 kezdéssel rendezzük a következő "gyermekvállalás melegként" műhelybeszélgetést.
Helyszín: Budapest, I.ker, Krisztina tér 1., a Szimpozion Egyesület első emeleti helyisége.
Vendégeink, Zsuzsa és párja, anonim donor segítségét vették igénybe ahhoz, hogy gyermeket vállalhassanak.
A témával kapcsolatban arra is kitérünk majd, hogy vajon milyen alapja van annak a közkedvelt vélekedésnek, hogy "apaképre" vagy "anyaképre" van szüksége egy gyermeknek az egészséges lelki fejlődéshez. :)
Itt olvashattok részletesebben a programsorozatról:
http://melegpar.hu/muhelyek
Facebook link:
https://www.facebook.com/events/342405319148474/
|
|
|
|
|
| ben07 | hozzászólásai | | válasz erre 2011.12.19 20:22 (2388) |  |
Spermadonorként szívesen besegítene leszbikus párnak egyetemista meleg fiú. Eredetileg az anonym donorságra gondoltam, de jobban örülnék egy ilyen lehetőségnek, mivel ez "személyesebb". Honnan jött az ötlet? Szeretek segíteni rászorulókon és örömmel tölt el, ha másokat boldoggá tehetek :) Hogy nézek ki? nagyjából mint: http://www.celebfoto.net/images/ben-affleck-20.jpg (annyi különbséggel, hogy nekem kék szemem és barna hajam van :P) Ha felkeltettem az érdeklődésed, írj nyugodtan!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| antu | hozzászólásai | | válasz erre 2011.07.08 12:17 (2383) |  |
antuuuu.... ez a téma már nem aktuuuuelllllll..... legalábbis egyenlőre nem..csak még nem szedtem le!!!!!!!!!
:P
ez a januári gyerekért való "megőrülésem" miatt volt :D
de majd szeretné(n)k....
[ Módosítva: antu, 2011-07-08 12:18 ]
|
|
|
| spermadonor | hozzászólásai | | válasz erre 2011.07.06 20:35 (2382) |  |
Én megnéztem, jó cikk! Rég nem írtam ide (sem), de annyit hozzáfűznék az elsőhöz, hogy valósak a leírtak. Ismerek egy leányt, aki kb 250ezret hagyott a Krióban tavaly, de végül sikertelenül távozott. Ezután kerültem képbe én, és házi inszem segítségével (másodszorra) sikeresen összehoztam neki a várva-várt bébit, nem kellett szednie semmit hozzá, és még pénzt sem kértem :)
|
|
|
|
|
|