Biztos sokan vannak ezzel így igazán. De mintha ez a meleg társadalomban is tabu lenne. - Magamról én egy igen lányos gondolkodású fiú vagyok. Lánynak viszont nagyon fiús lennék. De ha kell a kutya, sem veszi észre rajtam. Sajnos túl jól is tudom rejteni. - Igaz könnyebbség a nőiviselet csak másokon vonz. A teljes szőrtelenítéssel pedig - kétszer fél évig volt már - manapság saját tapasztalatom szerint már kész balszerencse lenne lebukni. [ Módosítva: gabron, 2006-12-04 07:54 ][ Módosítva: gabron, 2006-12-04 07:55 ]

2014/04/23/szerda/Béla
Moderátorok: Moderator és San
Fórum | t* Emberek

Félig fiú - félig lány. Így hogyan éljek igazán?


<< < 1 2 > >>

  loganlogan | hozzászólásai válasz erre   2009.02.12 03:45    (84)  
Érdekes témát toltok. Kár, hogy nincs tovább.
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.29 22:42    (83)  
Elnézést!

- Félre értettél, de tudom könnyen félre érthető voltam. Fáj a fejem meg minden, de ez nem egy jó mentség.
- A kereszténység, a zsidó és az iszlám a három ma is ismert vallás. Ezek felet állnak a tudatok, ahol nem hinni vagy vallani, hanem tudni kell a dolgokat, vagy legalább is meg lehet tudni. A lényeges kérdésekre nem az a válasz mondjuk, hogy isten útjai kifürkészhetetlenek.
- Gondolkodjuk, tájékozódjuk, olvasunk mélyen, egyetértek. Nem igazán vagyok jó passzban, de ha abban leszek, elolvasom a Zen írást is. Sokszor van, hogy egy fél könyvet olvasok el egy nap; máskor meg napokig egy sort sem vagyok képes nyugodtan elolvasni. Most ilyen nyugtalan korszakom van. Szerencsére spirituálisan, hétköznapi értelemben és orvosilag is (bár ez utóbbiban hiszek a legkevésbé) sejtem mi a bajom. Volt egy távol keleti mester, mellesleg egy alapítványi terápiás helyen. Ott "ingyenes" ellátást nyújtott (a mellesleg TB-s és alapítványi fenntartású intézményben). Az illető szinte kizárólag távol kelleti módszerekkel gyógyult meg, és azért lett pszichológus hogy másokon is tudjon segíteni. Messze a legbölcsebb volt a közösségben.
- Volt egy időszakom, amikor teljesen elfordultam a nyugattól, és nem csalódtam nagyot. Egy akadály volt csak az én nyugati felem. ;)

Üdv.
Gabriel

[előzmény: (82) vasika, 2006.12.29 21:28]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.29 21:28    (82)  
én nem vagyok zen buddhista. szeretem a zen szövegeket, de szeretem legalább ennyire nietzschét, freudot, butlert, foucault-t, webert, millt, derridát, sorolhatnám. nekem ha valaki valamit nem tud úgy olvasni, h kritikus legyen, attől elmegy az egész kedvem, h beszéljek róla. zent mint vallást nem tudom elképzelni, bár ez ugye a buddhizmus legkevésbé vallási irányzata, sokkal inkább filozófia, életmód, létzsemlélet, tudatfölfogás. mint ilyenből, ebből is sokat lehet tanulni. hitvitára senkivel nem vagyok hajlandó, a hit egy baromság. bármiben hinni. a hit a gondolkodásra való képtelenség. kételkedem, tehát vagyok. ez visz oda, h megértsem mindazt, ami körülvesz, belülről feszít blabla. hogy sok oldalról megértsem. hogy összetettségében, többértelműségében megértsem. egyetlen megközelítés az bármennyire találó és jópofa, korlátolt ismeretet ad. és nem hinném, h magyaráznom kellene bármit is. a feminizmus értelmesebbik, teoriter ága és a francia posztokoskodás nagyjából rendesen lebontott minden nemi narratívát, de meadet (margaretet és geroge herbertet), piaget-t, cakkumpakk szociálpszichológiát stb. olvasni legalább annyira tanulságos e tárgyban. vagy csak gondolkodni, h milyen érdekes már a nemiség, ahogy azt az egyének megélik, a társadalmak/kultúrák kezelik, értelmezik, jelentést és jelentőséget tulajdonítanak nekik

a zen mindössze arra szép példa, hogy jó 1200 évvel a posztmodern megjelenése előtt annak leglényegesebb észrevételeit félanalfabéta japán szerzetesek elmondták. gondolkodni, ennyi, mindegy, mit olvas az ember


[előzmény: (79) gabron, 2006.12.29 02:34]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.29 06:05    (81)  
Várjuk mielőbbi jelentkezésed!
[előzmény: (76) [törölve - Kimike], 2006.12.25 19:49]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.29 05:59    (80)  
Nemi értetlenség és összeférhetetlenség eredménye.

- Mivel érdemeltem ki hogy (még) nem ér(t) véget a 111-es, fogságom vagy inkább stílszerűben rabságom?
- Én tizenöt éve, további családtagjaim tizennégy év költöztek ide a 111-be. Én előlük költöztem ide anyámhoz. Anyám előlük költözött előbb csak egy fél kilométer majd egy vagy nyolcvan kilométerre lévő lakásába.
- A baj ott van, ha én vagy anyám és a család bármely más tagja él egy lakáson belül. A bajt közösen csináljuk, sajnos igazából összeférhetetlenek elegyet alkotunk egymással. Külön-külön vagy megfelelő leosztásban, nagyon könnyen elviselhető emberek vagyunk. Engem speciel a munkahelyeimen vagy imádtak, vagy gyűlöltek. Az előbbieken hosszan dolgoztam, az utóbbiakról általában két héten belül távoztam. Ugyan ilyen megosztó személyiség volt apám, és ugyan ilyen tulajdonságokkal rendelkezik anyám és a bátyám is.
- Késő bánat, több mint tíz éve többször is lett volna alkalmam elköltözni.
- Most csak a lakásbérlés maradt alternatívának, mivel semmilyen társkapcsolatban nem szeretnék a közeljövőben összeköltözni senkivel. És legkevésbé sem szeretném magam soha kitartatni. Cél tehát a kaucióra, az első havi bérleti díjra, és az esetlegesen hiányzó berendezési tárgyakra gyűjtés, (mosógép, tv etc.).
- Mivel jelenleg a "tartalékom ~168ezer forint közüzemi tartozás", persze erre kérhetek részletfizetés elvben. Hosszú az út talán.
- A másik kérdés. Hogy olyan aktívabb és folyamatosabb munkára kell váltanom, ahol stabilan megkeresek annyit, hogy a megélhetés mellet, rendszeresen a rezsit és bérleti díjat is ki tudjam fizetni.

  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.29 02:34    (79)  
Válasz: vasika, pride 2006.12.27 08:20 78. hozzászólásra

- A válaszon, reflexion hosszasan gondolkodtam. Elsődleges célom, hogy pusztán a hozzá fűzni valóm nyilván valóan tartalmazza, önmagában is hordozza azt a legfőbb szándékomat. Hogy eme hozzászólásom, és gondolkodásom egésze a lehető legkevesebb ellenséges reakciót, vagy érzületet tartalmazza a hozzászólásod, és ahhoz kapcsolódó filozófiai irányzatokkal és más gondolatokkal kapcsolatban. Lehetelnek bizonyult jelenlegi képességeim mellet. Ezért írtam ezt a kissé hosszú bevezetőt.
- Első és legfontosabb minden pozitív tudás és gondolt, hozzá férhetővé tétele nagyon üdvözlendő tevékenység. Persze mindenkinek meg kell hagyni, hogy a maga lelki alkatának megfelelő időpontban tegye magáévá e gondolatokat, vagy azon műveket, amelyike ezeket tartalmazzák. Így teszek én is, és az olvasandó könyvek és írások közé tettem örömmel a Zen bölcsességeket is (lementve).
- Bár megjegyzem sajnálatomra a keleti iskolák közül többek közt az egyik a Zen buddhizmus, amellyel még nem ismerkedtem meg mélyebben - Úgy látom itt nem fog egy újabb vallási vita (NEM VESZEKEDÉS), kitörni az életemben. Bár ez lenne a negyedik. És az első háromból kettő teljes és közös megelégedéssel zárult, nagyjából egy fél-fél éves vita teljes barátságban. Melyeknek csak egyetlen határa volt a cél és időn kívül a közös tisztelet megadása. Viszont egy Krisnással nem sikerült még igazi vitát kialakítani. Sokszor azért mert sajnálatos módon, leginkább csak térítőkkel találkoztam, és nem egyszer mesze többet tudtam vallásukról, mint ezek utcára kiküldőt könyvárusok és toborzok. Első vallási vitám egy keresztény barátommal volt, a második a materalizmusról egy közeli rokonommal.
- Nagyon tisztelem becsülöm, és kis rész ismerem a keleti bölcsességeket. Tudatom legalább egy része ezekben gyökeredzik.
- Fontosnak tartom megkülönböztetni a vallásokat, hiteket és tudatokat egymástól.
- Nem hiszek az akarat erejében a tudat terén, nem hiszem, hogy akarattal kell megváltoztatni mást a környezetünkből. Abban viszont hiszek, hogy minden "kizárólag" e világi, tárgyi, anyagi cselekvéshez, tevékenységhez akarat kell. "Nem akarásnak nyögés a vége." - ahogy a közmondás is tartja. De a tiszta lélek nagyon fontos.
- Magam is olvasok filozófiát. Nem kevés filozófiai irányzattal ismerkedtem meg, még ha néha csak felszínesen is. És van is már pár könyv a hátam mögött ezen a területen. De a szándékosan kímélően rövid hozásszólásod értelmezéséhez, szakirányú lexikonra volt szükségem a bátyám könyvtárából. Így jónak találnám, ha bővebben és közérthetőben megismételnéd a hozzászólásod. Egy mondjuk tíz sorosban. Előre is köszönöm. Hátha valamelyik más idetévedőnek is kedvet tudunk csinálni a keleti tudatok valamelyikéhez a nyugati vallások helyet.
- Posztmodern humanista gondolkodás, mindig is nagyörömmel töltött el a szörnyű egzisztencialista gondolatok és szellemi strukturalizmus által fertőzőt világban.
- Bár szerintem rossz névcsere volt posztstrukturalizmus és a dekonstrukciónalista filozófiákat közösen szimplán posztmodernek nevezni. Bár leírásuk igen csak nehézkes eredeti formájukban - mint az előbb én is tapasztaltam, - nem tartalmazzák az eredeti fogalmak közötti kapcsolati formát. Mivel a modern építészethez tartózó és annak zászlós hajója a Bauhaus abszolút humanista, és korának ezen a téren mesze megelőzően ember központú gondolkodásara, egészen máshogy reflektált a posztmodern építészet így sántít az összevonása ezen a téren a bölcselettudományok irányzatainak és az építészetnek, még ha csak jobbára névleges is ez.

[előzmény: (78) vasika, 2006.12.27 08:20]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.27 08:20    (78)  
a féligséghez egy személyes élményem, a zen, amelyik nagyon sokat segít abban, hogy megérthetőbbé váljon a dolgok ellenetmondásossága és egyidejű harmoniája, amelyik túllép a kauzalizmus és skolasztikus/aufklerista európai okoskodáson, az egyéni felelősséget és tág lehetőségeket és a tudat lehetőségeit ecseteli

és szerintem nem érthetetlenebb a posztmodern dekonstrukcionizmusnál, amely szintén nagyon jó dolog a nemi identitás eleve-nem-adottságának megértésében, megélésében

beszéltem az akarat erejéről, most linket is adok: az emberi értelemről
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.26 22:15    (77)  
Elnézést!

Sokan másoknak is mást jelent a karácsony, de ebből is következik az ilyetén ünneplése, mint ami megszokott.
Nem véletlenül most van karácsony. Azaz nem csak szigorúan vett vallási vagy asztrológiai kérdés ez. A pogány napisten kultusz ünnepének átvétele, még egyes ateista görögök számára sem volt kérdéses.
A napisten újjászületésnek éjszakája, december huszonnegyedikéről huszonötödikére nyúlik át. Régen sokfelé úgy tartották, aki ezen az éjjen hal meg, az különös kegyben részesül. Apám ezen az éjjelen halt meg tizennégy éve, anyám negyven kilencedik születésnapján. Ő, pedig ezen az éjjen született, hatvanhárom éve.
De ez másnak is egy kemény nap, nem véletlenül vettjük magunkat az ünneplésbe. Szerencsére a hideg és a hosszú tél által, a leggyakoribb halálozási időszak címét mára elveszítette. Tudom ezek mind, nem vigasztalnak. De tudd nem vagy egyedül.

Üdv.
Gábor

[előzmény: (76) [törölve - Kimike], 2006.12.25 19:49]
  [törölve - Kimike] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.25 19:49    (76)  
Hát fiuk lányok nagyon fantasztikus a Karácsonyom..Otthon anyám nővérét néztem hogy haldoklik és a vért köpi..Itt pedig a b.nőm elhagy..
Hát lehet ennél boldogabb a karácsonyom??
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.24 23:13    (75)  
+ Boldog karácsonyt +

- Lényegében egy kibékülésben végződőt "civakodás", és a Monty Python magasztalása zajlott !!!! ;)

+ Boldog karácsonyt +


[ Módosítva: gabron, 2006-12-24 23:13 ]
[előzmény: (74) [törölve - Kimike], 2006.12.24 18:37]
  [törölve - Kimike] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.24 18:37    (74)  

Kicsit lemaradtam dolgokrol és most lusta vaok vissza olvasni.. :)
De azért Boldog Karácsonyt nektek!!!
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.24 03:43    (73)  
1.) Sajna a depresszió rossz tanácsadó, nem beszélve a gyávaságról. De azért bízok magamban, és persze a jó szerencsében.

2.) Furcsa ízlésed van. Ezek szerint a patás férfiak jönnek be? Ajánlom akkor a Hauman alakítását az "Indul a bakterház"-ban.

3.) Minden szerelmes monogám, esetleg vigasztalódik egy kicsit. Talán sajnos, de szerelmes típus vagyok. És a szerelmet nem utasítom el, sőt! Ezek a kivételes idők.

4.) Azt nem szeretném, ha hetero-nak néznének. De azt se, ha full meleg állatnak – ez itt nem sértés, ez csak egy stereotípia. Ez nekem ráadásul túl férfias szerep lenne hosszú távon. Bár megjegyzem az elmúlt években a biszex-eket szedte szét a legjobban a hazai média – a "Brutális Biszexek ezek mindenre képesek!" szlogennel. Még az én fülembe is nem egyszer eljutott - pedig én úgy kerülöm a bulvárt, mint az okos viaszbábú a tűzet.

5.) Ezt részletezzük ! ! ! !

a.) Egyéni, tudom. "amit én mondani akarok, h szerintem ugyanazt a helyzetet, miszerint a környezeted nemi szerepelvárásaihoz képest nem vagy széles körben elfogadott " – Nem tudom, hol kezdődik a széles kör. A full fiú baráti társságom, és a legútibbi munkahelyemen (vagy 40 ember) teljes elfogadást tapasztaltam-tapasztalok. Sőt a titkolódzás vagy az abból adódó feszültségek ezt eredetileg csak akadályozták.

b.) " , sőt, adott esetben a neked tetsző buzik heterónak/binek (majdnem uaz) néznek, " – ezt például részleteznéd! Egy az én tapasztalatom és egy a tiéd, közösen csak többet tudunk.

c.) "a heterók buzinak/binek (szintén majdnem uaz)" - erre ha lehet még inkább kíváncsi vagyok. Mert ugye a negatív véleményt kapja meg az ember a legritkábban kulturált és értelmezhető formában. És ez még mindig ennyire nagy baj, mármint a bi "fiú" egy csajnak? Ez, például amire én igazán kíváncsi lennék! No meg az előítéletekkel megtorzított lányos fiúk valós elfogadottságára.

Mert a meleg ismerőseim igen jól tolerálták a biszexualitásom. b.) és c.)

d.) ", h nehéz a párkapcsolat, az önelfogadás blabla, " – ezt veszem észre. Az ö elfogadás egy rögös út, nem csak nekem/nekünk. blabla

e.) "ezt lehet szórakoztatóanis megélni, és akkor már miért ne" – Ez szóban és egy magamban többnyire megy is. Egy magamban persze kevésbé. És kapcsolatokban akarom jól megélni az önelfogadásom.

[előzmény: (71) vasika, 2006.12.24 00:41]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.24 03:43    (72)  
Milyen büszke is vagyok magamra, hogy a kis házi, legalább hat, ha nem több tagú, Szélsőségesen MP-Fan klubból én láttam először MPsFC-t; és az első két rész után, én adhattam körbe a sajtot. Megjegyzem a második részt végig, röhögtem; de az elsőn – életemben talán először – sokban ültem majdnem végig félórát.
Például ki engedte meg magának előttük vagy utánuk az a poént, hogy "Hogy megette az anyát? Igen, igen megette az anyát." - remélem pontos az idézet !!!! – persze a Galla-féle fordítást figyelembe véve.

A nagymester a Brian életé-ben volt szerintem a legjobb – mellesleg ma van Brian születésnapja - , vagy tűlszoknyaban és egyszerre tábornoki zubbonyban volt az igazi. Nagyon sokat segítettek az önelfogadásában az emberek széles, ha nem a teljes palettájának. Ezer köszönet a Monty Pytons-nak !!!! A öt élő tagnak így távolról is: Kellemes ünnepet és sok Boldog évet egészségben!!!! Graham Chapman nyugodj békében és éljen a neved örök dicsőségben.

Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terry Gilliam, John Cleese és Graham Chapman ezeregy köszönet!

[előzmény: (71) vasika, 2006.12.24 00:41]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.24 00:41    (71)  
igen, bele lehet fulladni, egy kanál vízbe is, és a legtöbbször önmagunkat fojtjuk bele, erre mondtam az akarat erejét, h nem föltétlenül kell a rosszat akarnunk magunknak

igen, vannak az infernális erők, ez kétségkívül így van, minden este friss kakasvérrel magam is hálószobámba édesgetem belfegort egy kis bacchanáliára, node ez hálószobatitok, hagyjuk is. a szerelmet direkte nem emlegetném, hiszen te aszontad, nem vagy monogám és erre igényed sincs

amit én mondani akarok, h szerintem ugyanazt a helyzetet, miszerint a környezeted nemi szerepelvárásaihoz képest nem vagy széles körben elfogadott, sőt, adott esetben a neked tetsző buzik heterónak/binek (majdnem uaz) néznek, a heterók buzinak/binek (szintén majdnem uaz), h nehéz a párkapcsolat, az önelfogadás blabla, ezt lehet szórakoztatóanis megélni, és akkor már miért ne

mint a nagy mester ismegjegyezném, most jelent meg az önéletírása is chapmannek magyarul, amint lecsöng a karácsonyi elmebetegtúltengés a boltokban, érdemes megvenni
[előzmény: (70) gabron, 2006.12.24 00:24]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.24 00:24    (70)  
5.) "ehhh, na tolj erre valami hülyeséget"

- Hülyeség rendelt. - Próbáljuk meg okos is!

2.) "tulajdonképpen az emberi akaratnál nincs erősebb dolog a világon"

- Csak a karom. Ha akarom, és én le is nyomom. - Csak az isteni vagy alvilági, ha akad olyan.

4.)"ja, olyan, hogy valaki teljesen megértsen és elfogadjon, ilyen meg nincs, erről meg nem kell álmodozni. minden emberi kapcsolatban más és más oldalát tudja elfogadtatni az ember"

- Most már csak az a kérdés. Hogy hova hogyan oldalazunk be? - Hé, nem ez a szerelem? Mármint a teljes elfogadás rövid és kimerítő szakaszaival tarkított pár év.

3.)"az meg, hogy száz emberből 90-95-99 leír, kinevet, hülyének tart, átnéz rajtad, nem lényeges, mert van az az 1-5-10%, aki nem. ha az adott közegben, ahol mozogsz, egy sincs, akkor válts közeget. basszus, akkora a világ, az interneten a legbetegebbnek bélyegzett dolgok rajongói is megtalálhatók, nem igaz, hogy mindig csak sírni kell, hogy de senki...

- Na majd elfogadom, hogy nem fogad el valaki. ;) – Csak tudjunk őszinték lenni! Hogy megtudjuk, ki fogad el, és ki nem. Kellemes csalódások is érhetnek bőven.

1.)"minden egyéni nyomoron és minden társadalmi kényszeren fölül lehet emelkedni"

- Persze a legkisebb nyomortanya pocsolyájába is bele lehet fulladni. – Ehhez kell a kultúra, és ennek egyik alapja a barátság. No persze kellő erő és bölcsesség sem árt, ha van.

Na még egy fordított sorrendben:

- És fölül kell emelkedni! Mert különben alá temetnek. - Előre is elnézést! És egy időszerű. De állítólag Jézus is így járt a megváltással.

Tudom zsenge.

[előzmény: (69) vasika, 2006.12.23 09:04]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.23 09:04    (69)  
minden egyéni nyomoron és minden társadalmi kényszeren fölül lehet emelkedni

tulajdonképpen az emberi akaratnál nincs erősebb dolog a világon

az meg, hogy száz emberből 90-95-99 leír, kinevet, hülyének tart, átnéz rajtad, nem lényeges, mert van az az 1-5-10%, aki nem. ha az adott közegben, ahol mozogsz, egy sincs, akkor válts közeget. basszus, akkora a világ, az interneten a legbetegebbnek bélyegzett dolgok rajongói is megtalálhatók, nem igaz, hogy mindig csak sírni kell, hogy de senki...

ja, olyan, hogy valaki teljesen megértsen és elfogadjon, ilyen meg nincs, erről meg nem kell álmodozni. minden emberi kapcsolatban más és más oldalát tudja elfogadtatni az ember

ehhh, na tolj erre valami hülyeséget
[előzmény: (68) gabron, 2006.12.22 20:46]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.22 20:46    (68)  
- Köszönöm megértésed és türelmed!
- Távol álljon tőlem, hogy bárkit is kioktassak itt, nem volt szándékom és nem is lesz. Ha ilyen érzülete volt bár mely hozzá szólásomnak is, azért ha utólag is de bocsánatot kérek.
- Nagyon örülnék, ha más hasonló problémákkal, akadályokkal szembesülő emberek itt végre fórumot találnának maguknak végre. Nem volt több célom ezzel a topic nyitással.
- Ha csak az nem, amit már itt írtam. Hogy ezt a kérdést, egy biszexuális srác, hogyan tudná jól kezelni a mai társadalomban szocializálódót, lányaival létesítet kapcsolataiban? – ez az én egyéni szocnyomorom, tudom. És könnyen lehet, hogy csak az élet tudd rá választ adni.
- És igazad van a tizenkilencedik századi nemi szerepekkel kapcsolatban, ezt köszönhetjük Sztálinnak és Kádárnak csak igazán. Esküszöm senkit, nem akarok politikai meggyőződésében megsérteni. A két fentebb említet politikus erényeit és hibáit is oldalakon, keresztül tudnám sorolni.


[ Módosítva: gabron, 2006-12-22 20:47 ]
[előzmény: (67) vasika, 2006.12.22 17:43]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.22 17:43    (67)  
igazad volt, szórom a hamucskát a fejemre

ja, és ebben az országban néha még xix. századi nemi szerepekben is gondolkodnak, nem mondom, h általános, de elég elterjedt
[előzmény: (64) [törölve - pet], 2006.12.22 12:29]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.22 17:06    (66)  
- Itt egymást nem értjük. Mert nem kérdezzük és válaszolunk. Nem értelmezünk és elemzünk. Hanem sajna többnyire csak véleményezünk.
- Hogy én miben értelmezem magam, arról neked fogalmad sem lehet. Én arról beszélek itt, hogy a társadalom mit hogyan ítél meg tapasztalataim szerint. És elnézést! A ma élő magyar emberek jó ha már magukévá tették, a szászévvel ezelőtti akárcsak Magyarországon még nem is Európában feltűnő normatív rendszereket. Erre nem sok lehetőségük volt, az tény. És akkor a huszadikszázad második felének Europai, kulturális, filozófiai és társadalmi változásainak megjelenésének hiányáról még nem is beszéltünk. Mert azok a felszínes és Amerikából visszatükröződő torz képe általában nem javít, csak ront a helyzetén, minden kisebbségnek, ahogy ezt a tengerentúlon is már megtette.
- A felvilágosodásról meg csak annyit, én csak besötétedésnek szoktam nevezni. Pedig találóbb lenne a besötétítés elnevezés. Jó ötlet a hatalom felosztására és megtartására, összebékíteni az összebékíthetetlent. A vallást és a tudományt; egyfajta sprititualizmust az egzakt tudománnyal.

[előzmény: (64) [törölve - pet], 2006.12.22 12:29]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.22 16:40    (65)  
- Fantázia és elvonatkoztatási "kényszerszerben", kézséggel a teremtés túlzottan is megáldott. Ez szakvélemény, ha kell papírom is van róla. ;) Bár ezeknek mindig szerepe, mondanivalója van – persze nem esetemben, ha nem például a művészetekben. Én ezt nem értetem meg tisztán a kentaurokkal kapcsolatban.
- Az általad felsorolt idegen szavakkal megnevezet fogalmakat, ismerem, és használom is. Kellő társaságban akár a közbeszédben is. Bár ennek a nyelvezetnek vannak mesterei is. Ha csak a huszadik század második felét tekintjük, a legközismertebb és elismertebbjei a Monty Python csapata, Galla Miklós fordításában magyarnyelven is széles körben hozzáférhető.
- Kérlek részletezd! Sőt elég, ha idézed, miből gondolod, hogy egyéni problémámnak tekintem! Egyéni problémára soha nem nyitnák sem, fórum-ót sem, topic-ot. Arra ott vannak a barátok, hogy megoldjam az ilyen kérdéseket. Viszont nyitott vagyok más egyéni gondjaira. Kifejezetten akkor, ha ezek társadalmi léptékűek, nagy energiával tudnak megmozgatni. "Félig fiú - félig lány. Így hogyan éljek igazán?" – címben szereplő mondatok is minden hasonló gondokkal hozzá szólónak egyaránt szól. (Megjegyzem eredetileg a férfi szakaszban nyitottam, csak a moderátor tette át ide. Nem mintha nem lennék nyitott a két X kromoszómás személyek hasonló problémáira is.)
- Vonatkozatási rendszerek elfogadás és a közbeszédben, vitában használata, közel sem azonos súlyú és értékű viszonyulást feltételez ezekkel szemben. Ez persze nem zárja ki az átfedéseket, a közel ellentétes értékrendszerek között sem, sem a józan és sem a logikai ésszel mérve sem.
- Soha nem fogadom el az éppen érvényes, és jelenleg nem is kész értékrendszerét, véleményét a hangadóknak, melyet egyesek társadalomnak csúfolnak. Sugallhatják azt olykor olyan hangosan csak, ahogy csak akarják; vagy csak némán alattomban. Mert ezek vagy kuszák, vagy bigott álláspontok mind. Az itt marad Sztálini örökségkén, a Kádár barokk és a tompán ránk maradt keresztényi múlt jobban áthatja a magyar liberalizmust, mint bármely, sőt az összes nagy szabadgondolkodó szelleme, eszmeisége.
- Az identitás, pedig az emberrel együtt született, - ha most az etológia hason problémáitól eltekintünk, abban Csányi tanár úr amúgy is nagyobb szakértő. Bár igaz ő a humán etológia terén is úttörő munkássággal rendelkezik hazánkban. Bár ezekkel, szívem szerint részben vitába szállnék. De ki vagyok én ehhez? – Az első biztos forrásaink – a nyugati féltekén - a nemiség és identitás terén a görögökig nyúlnak vissza. Ez az azóta eltelt és dokumentált, több mint két és fél évezred elég nagy alapot szolgáltat, ahhoz hogy valamelyest képet kapjuk a változások és leírások széles és olykor görbe tükrén keresztül, nemi határaink és szerepein vizsgálatában.

[előzmény: (63) vasika, 2006.12.22 07:51]
  [törölve - pet] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.22 12:29    (64)  
Hagyd vasika,nem érti.
Komolyan gondolja a marhaságait.A legszebb,hogy nem az aktuális[az nem ennyire rigid],hanem a kb 100 ével ezelötti normativ nemi szerepekben értelmezi magát.

Aufklärista hajlamod itt nem használ.Beteg és Punkt.
[előzmény: (63) vasika, 2006.12.22 07:51]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.22 07:51    (63)  
nem, nem tiszta víz a pohárba, hanem elvonatkoztatási készség

allegória, metafora, metonímia, absztrakció, oximoron, ezek a szavak mondanak neked valamit?

ja és az a gáz, h tényleg azt hiszed, h egyedi a problémád, miközben absz. nem, legföljebb nem úgy éli meg más ezt, esetleg nem problémaként

ha nem fogadod el az éppen aktuális társadalom éppen aktuális kész normáit a nemi szerepekről, akkor értelmetlen a kevert nemi identitásról beszélni, hacsak kifejezetten nem primer biológiai problémáid vanak, márpedig te aztat mondtad, h azod nincsen
[előzmény: (62) gabron, 2006.12.20 23:00]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.20 23:00    (62)  
- Nem tervezem, hogy bármikor is nőként éljek! Miért is tenném? Nem vonz a női viselet gondolata. Az identitásom kettős, mint oly sok melegnek. Csak ebben az országban a meleg társadalom éppen abban a szakaszban jár, amikor minden nőies tulajdonságot takargatni kell. Főleg a melegek előtt. Erre értetem, hogy tabu-e? A könyvet, igaz csak a netről, de ismerem.
- Talán épp elég, ha én tudom hogy nem vagyok hülye. De így se tűröm, hogy más firtassa a szellemi képességem.
- Legyetek szívesek ezzel a kentaur dologgal kapcsolatban felvilágosítani! Ez a melegség egy szinonimája, vagy a kettős identitásé? Mert én idáig csak a mitológiában, és az ezt feldolgozó művekben hallottam róla. Ott semmilyen nőies vonása nem került elő, de ha jól emlékszem még meleg kentaurról sem hallottam. Nagy k-val pedig egy kiváló díszlettervező, a múlt hónapban például a Vígszínházban láttam egy remek munkáját
- Ha valakit ebben a nagy kuszaságban összekevertem azért külön elnézést!
- De öntsünk végre tiszta vizet a pohárba!

[ Módosítva: gabron, 2006-12-20 23:01 ]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.20 20:20    (61)  
két nagyon híres kentaur képe következik a kentaur magazinból, amin éppen vászka és berci a testvérbarátság jegyében mutatják meg fölsőtestük, igazolva azt a nézetet, hogy két jó ember egy kis lyukban is elfér  [törölve - pet] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.20 16:05    (60)  
gabron,sajnálkozni tudnék rajtad,ha érdemes lennél rá.
De még sajnálatra sem vagy érdemes.Egyszerű bipolaris dementia praecox,ez a bajods.(Csak mert ostba vagy lefordítom= kétoldalú korai elhülyülés[alul és fölűl is](Nem gyógyítható.)

Mint normális kentaur szivélyesen üzenem neked
ezt!


[ Módosítva: pet, 2006-12-20 16:06 ]
[előzmény: (56) gabron, 2006.12.19 22:37]
  [törölve - beb] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.20 11:40    (59)  
mindenesetre, ha már nőként fogsz élni, nem árt vigyáznod:

http://www.origo.hu/allas/aktualis/20061220nemkapott.html
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.19 23:23    (58)  
már nem tabu
[előzmény: (55) gabron, 2006.12.19 22:32]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.19 23:21    (57)  
dzsekilhájd, ez az érzékenységed csúcsa

nu de, akkor ha annyira érzékeny vagy, miért nem kérsz még mindig elnézést, mert elnéztél egy nicket és engem basztattál helyette? esetleg rosszul esett, esetleg nem, de az elnézéskérés hiánya nekem nem az érzékenységről árulkodik

ja, és nincs semmi gáz abban, ha a nemi identitása miatt vagy mellett egyéb problémái is vannak, de akkor kár letagadni, h "ááá, nincs problémám". mert ha van, a büdös életbe ki nem lábal snkise, ha takargatja

kimikét kár volt elüldöznöd, most még mindig hárman lennénk
[előzmény: (56) gabron, 2006.12.19 22:37]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.19 22:37    (56)  
- Ez jó! Kifejezetten jó. Bár egy megjegyzés. A Dr. Jekyll és Mr. Hyde pont a férfi jellem két végpontját taglalja.

- Kellemes ünnepeket!

- És vagyunk elég sokan "Félig fiú - félig lány"-ok, és nem csak melegen. Itt viszont sajnos nem elegen.


[ Módosítva: gabron, 2006-12-19 22:40 ]
[előzmény: (54) [törölve - vanni], 2006.12.18 22:28]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.19 22:32    (55)  
- "Így hogyan éljek igazán?" – frappáns még is lényegre törő akartam lenni, ki hogy éli ezt meg. Sokan vagyunk, és érdekes kevesen vállaljuk fel. Ez még most is tabu!?

- A bipoláris depresszió és a nemi identitás szoros kapcsolatáról nem igen hiszem, hogy olvastál a szakirodalomban. Bár, ha valaki bár melyik fontos tulajdonságával nincs kiegyezve, nem lenne csoda, ha attól alakulna ki nála, az említtet "kór".

- "érzékelten balfasz" A legkevésbé sem hiszem. ;) - örülj, hogy válaszra méltattam, eme műremeket.

- Kellemes karácsonyt és boldog újévet!
[előzmény: (53) vasika, 2006.12.18 17:34]
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.18 22:28    (54)  
most mit tehetnék, ha gabronon kívül nincs itt félig fiú, félig lány?
jó, akkor kusshadjon itt magának ez a rovat, ha erre járnék, mamuszt húzok majd a patáimra, nehogy zavarjak.
kentaurokat kiutálni? aaaazt igen, azt tudnak, de, ha nem irogatnánk be felettébb tanulságos történeteket még dr. jekyll és mr. hyde se nyitna be ebbe a csehóba, pedig neki lehetne itt igazán keresnivalója.

valami lepukkant, kültéri, máladozó istállóba akar nekem egy marék szalmát dobni, hogy ott kaparjam el magamat (dühöngő félig klub).
nem látja vajon, hogy én KENTAUR vagyok és nem egy göthös igásló?
[előzmény: (53) vasika, 2006.12.18 17:34]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.18 17:34    (53)  
tényleg nyilván semmi gondod nincs, pszichológushoz is azért jártál

és a topikcímben föltett "így hogyan éljek igazán?" kérdésedre és ideömlesztett nyavalygásodra sem a gond a legjobb szó

a legjobb szó, most h keresem az, h mások legkisebb megnyilvánulásaira, egy-egy betű eltérésre, egyáltalán, önmagad vélt és letagadott nyomorúságán kívül mindenre érzékelten balfasz vagy

méghogy feminin, piha!

de térjünk vissza a kentaurokhoz, mert nekik legalább valódi kettős identitásuk van
[előzmény: (52) gabron, 2006.12.18 16:08]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.18 16:08    (52)  
- Megjegyzem nekem még egy patámon sem szakadt el a harisnya. Igaz könnyebb a dolgom mivel csak két lábam van. Hát a szatírnak könnyebb a dolga, mint a kentaurnak. Igaz kisseb is általában a szerszáma.

- NEM AZ IDENTITÁSOM, HANEM a VILÁG VAN EGY KICSIT ELKURVA!
- Csak egy problémánál nincsen fontosabb, a legfontosabbnál. ;)
- De ez a topic a kettős identitás buktatóit lett volna hivatott meg beszélni, ki hogy éli meg az ő kettős identitását.
- Egy ajánlat: http://pride.hu/viewtopic.php?topic=2094&forum=3
- Ígérem rendszeresen, meglátogatom!
- Nincs elcseszve az identitásom, sőt. Engedjetek meg egy kis idézetet! Párbeszéd részlet lesz.
"- Az akkori kezelőm, pszichológusom mondta kb. két éve: Kellene valamit kezdeni ezzel a kettős identitással!
Mire én: Miért?
Erre ő: Akkor miért is kellene?"
- Ennyibe maradtunk, pedig még vagy két hónapig jártam hozzá.
- A gondjaim például, hogy a lányokkal ezt hogyan milyen formába kell megoldani, közölni. Itt is sok az alaptalan előítélet bennünk. Mondjuk, amikor buknak rám csajok, majd azt mondják egy őszinte feltárulkozásra, ó én nem bírom a lányos fiúkat. Csak tudnám ezt mire értik, és mit akarnak ezzel kifejezni. Soha nem sikerült ezt belőlük kiszedni.
- Mert nekem például, a meleg fiú barátaimnál ezzel semmi gondom. Igaz én nem külsőleg inkább belsőleg vagyok feminin.
- Az, pedig csak egy dolog, hogy ruháim nagy része unisex, esetleg a gombolástól eltekintve.


[ Módosítva: gabron, 2006-12-18 16:10 ]
[előzmény: (51) [törölve - vanni], 2006.12.17 17:01]
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.17 17:01    (51)  
"vannak lényegesen fontosabb problémák is a te elcseszett nemi identitásodnál..."

vannak hát!
pl. a műköröm is fontosabb, én is tetettem fel műpatákat francia manikürrel, de nem értékelték az istállótöltelékek. átérzem a bánatot, de amondó vagyok, amíg a neccharisnyánk ki nem szakad, nincsen igazi gebasz.
akkor merülhet csak fel a kérdés: ""hogyan éljek igazán?"

a második fontosabb dolog, hogy ország-világ színe előtt kimondhatom végre: mélységesen elítélem a kentaurok futtatását a lovin.
az állatfelem tiltakozik!

[előzmény: (50) vasika, 2006.12.17 13:58]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.17 13:58    (50)  
mostmár az, félig-topik lett ebből

vannak lényegesen fontosabb problémák is a te elcseszett nemi identitásodnál, szokj hozzá

például ma letörött a műkörmöm. ha kentaur lehettem volna, soha nem történik ilyesmi

de csak egy crystal princess pony vagyok, hogyan éljek így?

vanni: találtam adult puzzle-t is a hasbro oldalán, nojsatel, na azt kiraknám mint gabron a fájdalmát
[előzmény: (49) gabron, 2006.12.17 13:04]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.17 13:04    (49)  
- Elnézést de ez nem egy kantaúr fórum, ahogy a címe is mutatja!
[előzmény: (48) [törölve - vanni], 2006.12.16 19:48]
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.16 19:48    (48)  
ó, borzalmak birodalma!
azért van itt sokfajta állat a pónin kívül, vagy ezek a gnómok is lovak "valahol"?
[előzmény: (47) vasika, 2006.12.16 19:40]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.16 19:40    (47)  
sajnos, ez már bekövetkezett

Welcome to Ponyville!

For more than 20 years, MY LITTLE PONY has given little girls a world of surprises and spontaneity, sunshine and silliness. With her MY LITTLE PONY friends little girls can choose from a number of fun online games and activities, videos and more! In Ponyville, the choices for fun are endless.

[előzmény: (46) [törölve - vanni], 2006.12.16 19:31]
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.16 19:31    (46)  
(ne is említsd, franc essen az agyarába, ha még csak a szűzeket döfködné...már ebben sem válogat, aztán persze nyomi pónik népesítik majd be a földet.)
[előzmény: (45) vasika, 2006.12.16 19:22]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.16 19:22    (45)  
köszönöm a kulisszatitkokat

az unikornist illetően mindig is voltak kétségeim, érdemes-e ilyenek iránt érzelmeket táplálni, főleg, h rossz nyelvek szerint úgy gyűjti a szarvára a szűzeket, mint más gombostűn a lepkéket
[előzmény: (44) [törölve - vanni], 2006.12.16 11:32]
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.16 11:32    (44)  
a kentaurok ritkán alszanak, de igen, olyankor is állnak, bár van köztük szabályszegő, aki néha elhenteredik. brrr.
tehát, sokfélék vagyunk mi, kentaurok: van almásderes, van kék (ló szerafin), fehérek, feketék (tinaturner kentaur), tarkák...-meg ne fogd vucsika farkát!

szeraf(in) egyébként nem szárnyasló, nem kell összetéveszteni a pegazussal (tudom, hogy te nem teszed, de mindenféle népek járnak erre, nekik mondom). egyszer romantikus érzelmeket kezdett tápláni egy unikornis iránt, de csak póniló született e nászból...
szégyenében elbujdokolt a négyszögletű kerek erdőbe. hát így. innen már ismerős lehet a sztori.
[előzmény: (43) vasika, 2006.12.16 11:23]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.16 11:23    (43)  
csalódtam ló szerafinban, ilyen frigyládatartó kerubnak gondoltam legalább. de a alfelét illetéktelenül vizslatókat még ő is hasított patájával tudja honlokon csókolni (mint a múzsa?)

a kentaurok szintén állva alszanak? már ha egyáltalán szoktak
[előzmény: (42) [törölve - vanni], 2006.12.15 16:50]
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.15 16:50    (42)  
ló szerfin egy titkosilonka, egy párosujjú patás. már-már ízeltlábú, nincs közöm hozzá, várj, visszateszem a kentauros képem.
kicsi képzelőerő kell csak hozzá, hogy az alfelemet odagondold...node, azt neked nyilván nem mutogatnám, hiszen nem vagyok modortalan tuskó.
[előzmény: (41) vasika, 2006.12.15 16:29]
  vasika | hozzászólásai válasz erre   2006.12.15 16:29    (41)  
a lovak, cicák, krokodilok honlap az a négyszögletű kerekerdős?

ló szerafinra mindig is kíváncsi voltam, h simán héber név (jel: tündöklő, nemes), vagy már vmi titkos utalás
[előzmény: (39) [törölve - vanni], 2006.12.15 10:30]
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.15 12:43    (40)  
ő is kentaur, éppen az apassionatát adja elő...
  [törölve - vanni] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.15 10:30    (39)  
(én -felül- 46%-ban ember vagyok és -alul- 54%-ban ló, nyereghelyen sütött nóniusz. a pride-ra a fölső részem teszem néha ki, elrettentésképpen; az alsó tagjaimat a lovak, cicák, krokodilok honlapon szoktam mutogatni és a kentaur site-on pedig teljes alakos fotóval "nyomulok".)

[ Módosítva: vanni, 2006-12-15 10:55 ]
  [törölve - Kimike] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.15 10:22    (38)  
Nem nem halottam....milyen??
[előzmény: (36) gabron, 2006.12.10 18:13]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.12 20:53    (37)  
- Többektől hallottam már a Flamingó Körről. Milyen lehet, ott a társaság? Állítólag múlt héten volt, club nap.
[előzmény: (36) gabron, 2006.12.10 18:13]
  gabron | hozzászólásai válasz erre   2006.12.10 18:13    (36)  
Gondoltam. ;)
Hallottál már a Megállóban tartott klub estekről?
[előzmény: (35) [törölve - Kimike], 2006.12.10 17:08]
  [törölve - Kimike] | hozzászólásai válasz erre   2006.12.10 17:08    (35)  
Dettó

<< < 1 2 > >>

2014 április

My Pride

Jegyezz meg

Regisztráció / Elfelejtetted a jelszavad?

Fórum

Filozófia - mindenről...

0rigo
2014.04.23 16:26

Bp. IV, XV.- ker

zoltan4422
2014.04.23 15:37

Mit álmodtatok?

0rigo
2014.04.23 14:50

Biszexuális Klub

mondosavan
2014.04.23 13:35

Nőként alibi kapcsolatot keres...

0rigo
2014.04.23 13:17

SZÓFŰZÉS

0rigo
2014.04.23 00:32

Asszociáció

dontworry2
2014.04.22 22:18

Zene

dontworry2
2014.04.22 22:16

Otthoni munka

0rigo
2014.04.22 22:06

"PLANET CAFÉ" - Bp.

maesteszex
2014.04.22 21:34

T. Szerkesztőség

gayit
2014.04.22 21:11

Leszbikus vagyok

0rigo
2014.04.22 20:15

szex mások előtt

kubalibra
2014.04.22 17:19

Van élet a halál után?

0rigo
2014.04.22 13:22

Győr és környéke

nyitott85
2014.04.22 12:48

a mai nap kedvességei

salvadora
2014.04.22 11:11

mai nap szörnyüségei..

cilin
2014.04.22 10:44

úszás

vikingferko
2014.04.22 08:07

Milyen hangszeren játszol?

krejz
2014.04.21 23:40

TÚRA, BICAJOZÁS, SÍZÉS, STB.

andykacica
2014.04.21 23:22

Meleg témájú filmek NAGY topik...

blueprint
2014.04.21 20:41

Cegléd, Monor, Pilis környéke....

maximus
2014.04.21 18:12

Békásmegyeren valaki? Bp.IIIke...

tmomsz
2014.04.21 16:34

Komárom-Esztergom megyei meleg...

fery45
2014.04.21 13:37

ZALAEGERSZEGEN CSAK SZEX !!!!

wurm
2014.04.21 11:25

Esély a családalapításra: sper...

pandapanda
2014.04.21 11:09

Komaromiak hajrá!!!

silver66
2014.04.21 09:17

Föltámadt Krisztus!

cuckold1234
2014.04.21 06:56

a leszbikusoknak mi a vélemény...

0rigo
2014.04.20 23:26

Lányok és a katonaság

blog
2014.04.20 21:29

viccek

tokodon
2014.04.20 20:01

Travi hölgyel esetleg másik lá...

lilla_
2014.04.20 13:14

Nagykáta és Cegléd környéke!

gesta7271
2014.04.20 08:49

Kinnek jonnek be a passziv bat...

dontworry2
2014.04.19 21:34

Leszbikus pár gyermekének kere...

0rigo
2014.04.19 20:27

ZALAEGERSZEGEN !!!!!!!!!!

gayit
2014.04.19 16:57

Isten és a homoszexualitás

0rigo
2014.04.19 14:43

Fiús lányok? hmmm

0rigo
2014.04.19 14:28

Bécsi lányok

barika_
2014.04.19 11:02

Baja, Bács-Kiskun megye

56-os
2014.04.19 06:07